Aprilia rs 50 onderdelen

Aprilia rs 50 onderdelen kopen? Aprilia is een prominente Italiaanse motorfietsfabrikant die zich voornamelijk richt op lichtgewicht motorfietsen, sportmotorfietsen en racen. Het bedrijf werd in 1948 opgericht om fietsen te produceren, en schakelde aan het eind van de jaren 60 over op lichte motorfietsen en boekte vanaf het eind van de jaren 70 grote successen bij weg- en terreinwedstrijden met lichtgewicht wegmotorfietsen zoals de AF1 sport 125.

Aprilia ging in de jaren 90 ook middengewicht trailmotorfietsen, zoals de Pegaso, en scooters fabriceren en maakte in 1999 een gedurfde overstap naar superbikes met een compleet nieuwe serie V-twins met als topmodel de RSV Mille. In 2004 werd Aprilia overgenomen door Piaggio.

Aprilia RS 50 en andere Aprilia modellen

De Aprilia RS 50 is nog steeds de maatstaf op het gebied van sportieve motoren voor jonge rijders. Deze sportmotor biedt een combinatie van inhoud en stijl, klaar voor de beste prestaties op straat en op het circuit.

De RS 50 is ontstaan van uit de racerij. Hij is agressief, licht en heeft een zeer dynamisch karakter in een zeer persoonlijke en herkenbare stijl. Deze sportmotor benadrukt Aprilia’s passie voor de motorsport met een technologisch raffinement, dat zich kan meten met menige Superbike.

De RS 50 beschikt over de ergonomie van een echter supersport, een slanke kuip, een aluminium frame, een levendig motorblok en de beste componenten en technische eigenschappen in een look, die de geest van de RSV4 superbike weerspiegelt.

In 1990 begon Aprilia met het produceren van hun eerste scooter, de Amico. De Scarabeo brachten ze in 1993 opnieuw uit, deze keer met een grotere wiel-omtrek. Later kwamen daar ook nog modellen bij zoals de SR en de Gulliver. Naarmate het bedrijf groeide, nam Aprilia Moto Guzzi en Laverda over. Sinds 2004 is Aprilia zelf door Piaggio overgenomen. Een goede zet, want qua design maakt Aprilia ook een enorme sprong voorwaarts, met modellen zoals de Habana, Mojito, Rally en de RS 50.

Recommended Articles